Харків. 24 березня. УНІАН. У Лозівському районі Харківської області фахівці продовжують утилізацію загиблих диких гусей.

На Краснопавлівському водосховищі підібрали ще 30 гусей

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління МНС України в Харківській області, сьогодні рятувальниками МНС була обстежена акваторія Краснопавлівського водосховища, де вранці 22 березня були виявлені загиблі дикі перелітні гуси. Під час обстеження було знайдено 30 мертвих птахів.

Відео дня

Тушки зібрані й утилізовані на полігоні промислових відходів. За даними СЕС, показники якості води у зазначеній водоймі відповідають допустимим нормам. Випадки загибелі птиці в домашніх господарствах у районі водосховища не зафіксовані.

За результатами дослідження патологічного матеріалу Державним науково-дослідним інститутом із лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи наявність пташиного грипу та хвороби Ньюкасла не виявлені.

Як повідомляв УНІАН, 22-23 березня у Лозівському районі Харківщини, на березі та у прибережній зоні Краснопавлівського водосховища були виявлені близько 1000 загиблих диких перелітних гусей.