Харків. 30 березня. УНІАН. Прокуратура Харківської області порушила справу проти посадовця Держкомзему за фактом незаконної передачі лісової ділянки землі загальною вартістю близько 5,5 млн. грн.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на заступника прокурора Леоніда ЛАХТЮКА.

Порушення були виявлені у ході перевірки додержання вимог земельного законодавства під час передачі у власність земельних ділянок на території Печенізького району.

Відео дня

Встановлено, що протягом жовтня 2008 – березня 2009 років громадяни отримали державні акти на право власності на земельні ділянки для ведення індивідуального дачного будівництва площею 0,80 гектара із земель запасу (землі сільськогосподарського призначення – шляхи, прогони) за межами населеного пункту на території Печенізької селищної ради. Тим часом, вказані земельні ділянки згідно з матеріалами Печенізького лісництва є землями лісового фонду.

Таким чином, у власність громадянам незаконно передано лісові земельні ділянки загальною вартістю майже 5,5 млн. грн.

Прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління Держкомзему у Печенізькому районі за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, повідомили у прес-службі.