Міст Патона в Києві знаходиться в аварійному стані / фото УНІАН

Директор Інституту електрозварювання Борис Патон звернувся до лідера столичної команди "Слуги народу" Олександра Ткаченка з приводу необхідності реконструкції моста Патона, названого на честь батька академіка – Євгена Патона.

"Починаючи із середини 2018 року Науково-технічний комплекс "Інститут електрозварювання імені Є.О. Патона" Національної академії наук України неодноразово звертався до керівництва КМДА з приводу критичного стану мосту ім. Є.О. Патона через р. Дніпро у м. Києві, який за результатами обстеження, виконаного TOB "Український інститут сталевих конструкцій імені В. М. Шимановського", визнано як такий, що знаходиться в аварійному стані. На жаль, змушений констатувати, що не зважаючи на те, що рішення, які приймалися на нарадах у КМДА та КП "Київавтодор" щодо необхідності детального обстеження технічного стану головних балок мосту та розробленням проекту його реконструкції до теперішнього часу не виконані", - йдеться у зверненні.

Читайте такожІнфраструктурна криза: як запобігти мостопаду в Україні

Відео дня

Патон застерігає, що подальше затягування даного процесу може призвести до руйнування мосту або його аварійної зупинки.

"В результаті цього може бути втрачено не лише пам'ятка архітектури, якою є міст імені Є.О. Патона, а й суттєво обмежено рух автомобільного транспорту з одного берега Дніпра на інший, що призведе до транспортного колапсу у м. Києві", - наголошує академік.

"Прошу Вас та Ваших колег по партії "Слуга Народу" втрутитися в ситуацію та посприяти тому, щоб КМДА та КП "Київавтодор" в найкоротші терміни почали роботу з реконструкції мосту імені Є.О. Патона, який знаходиться в аварійному стані", - йдеться у зверненні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці червня на Осокорках у Києві відвалилася частина шляхопроводу, уламки впали на автомобіль, який проїжджав під ним.