kievcity.gov.ua

Він наголосив, що відтепер всі охочі менш ніж за півгодини можуть комфортно і безпечно дістатися на велосипеді з Троєщини до центру, передає прес-служба КМДА.

«Сьогодні ми відкрили велодоріжку з Троєщини до центру. Відтепер кожен охочий може взяти велосипед і приїхати в центр з Троєщини чи у зворотньому напрямку, просто прогулятися чи дістатися до роботи. Доріжка такого рівня – перша у Києві. Ми з очільниками профільних департаментів і комунальних підприємств проїхалися, подивилися. Відстань 22 км ми подолали за менш ніж півгодини у прогулянковому режимі. Велодоріжка з Троєщини до центру виокремлена в окрему лінію, на якій немає автівок, велосипедисти захищені. Частина маршруту проходить по Трухановому острову, на який обмежений в'їзд авто і є обмеження швидкості – 20 км на годину», – зазначив Кличко.

Читайте такожСтолична влада обіцяє облаштувати 600 кілометрів велодоріжок

Відео дня

Київський міський голова також закликав поліцейських слідкувати за дотриманням швидкісного режиму на Трухановому острові, де часто трапляються нещасні випадки через перевищення швидкості водіями.

«Ми декілька разів сьогодні зупинялися і зупиняли водіїв, які порушують швидкісний режим на Трухановому острові. Тож закликаю поліцейських слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху на цій ділянці», – зазначив мер.

Він наголосив, що нова велодоріжка – це лише перший крок. Столична влада розробила систему велодоріжок у Києві загальною протяжністю 600 км.

«Наступного року відкриємо ще не одну велодоріжку. Також запрошую всіх на відкриття першої черги велотреку, який ми повернули у власність громади Києва. Там не буде будівництв. Діти та дорослі будуть займатися спортом, буде і бігова доріжка, і велодоріжка. Ми взялися системно поліпшувати інфраструктуру Києва. Робимо Київ комфортним містом, зокрема для велосипедистів. Хто ще не спробував нову велодоріжку – рекомендую, можливо, на роботу діставатися стане більш зручно, ніж стояти в пробках», – зазначив Віталій Кличко.

Велосипедний маршрут «Житловий масив Троєщина – Європейська площа» проходить по проспекту Генерала Ватутіна, Московському мосту, вулиці Труханівській, Парковому мосту, схилах Хрещатого парку, Володимирському узвозу, Європейській площі.