Ілюстрація REUTERS

За даними Погода УНІАН, завтра, 2 липня, у деяких західних, північних та центральних областях України пройдуть дощі з грозами. Водночас на південному сході країни зберігатиметься спекотна погода.

Читайте такожЦьогорічний червень у столиці став найспекотнішим за всю історію спостережень

Погода в Україні на завтра. У східних областях завтра спекотно. Температура вдень +32°...+35°. Загалом без опадів, лише на Харківщині можливі дощі.

На жителів південних областей, за прогнозами синоптиків, також чекає спекотна погода без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться аж до +39°. Вночі - +18°...+21°.

У західних областях завтра дощитиме. Без опадів буде лише на Львівщині, Рівненщині та Волині. Температура вдень сягатиме +31°, вночі до +19°.

На півночі стовпчики термометрів піднімуться до +28°. У Житомирській та Сумській областях можливі дощі з грозами. Вночі 14°...16° тепла.

У деяких центральних регіонах також пройдуть дощі з грозами. Температура вдень підніметься до +35°. Вночі +16...+19°.

За даними Укргідрометцентру, у західних та північних областях оголосили штормове попередження. Водночас в Україні зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Читайте такожЖурналісти підрахували, у скільки українцям обходиться боротьба зі спекою (відео)

"2 липня вночі у західних та північних областях, вдень в країні, крім півдня, грози, подекуди шквали 15-20 м/с, у західних областях місцями значні дощі, град( 1 рівень небезпечності, жовтий). 1-5 липня в Україні, крім більшості районів західних та північних областей, утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - йдеться у повідомленні.

За народним прогнозом, 2 липня — Зосима-пасічника. Якщо бджоли сильно летять до своїх вуликів, скоро бути дощу; бджоли стають злішими, частіше жалять — буде засуха; сидять на стінках вулика — до сильної спеки.

Докладний прогноз погоди у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.