Цього тижня в Україні буде прохолодно / УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні буде майже без опадів, у більшості регіонів зберігатиметься прохолодна погода.

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +24°, в інших регіонах до +11°...+21°.

Прогноз на 23 вересня / УНІАН

У вівторок в Україні хмарно з проясненнями. Температура вдень на півдні до +22°.

Відео дня
Прогноз на 24 вересня / УНІАН

У середу, 25 вересня, без опадів. Найбільш тепла погода на півдні - до +22°. В інших регіонах до +13°...+21°.

Прогноз на 25 вересня / УНІАН

У четвер в Україні місцями пройдуть дощі. Вночі по країні температура +2°...+13°, вдень до +22°.

Прогноз на 26 вересня / УНІАН

У п'ятницю також очікуються опади. Вдень на півдні до +20°, в інших регіонах до +19°.

Прогноз на 27 вересня / УНІАН

28 та 29 вересня в Україні практично без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на сході - до +4°, на решті території +7°...+11°. Вдень температура по країні +15°...+20°. У неділю вночі на сході температура до +5°, вдень в Україні від +15° до +21°.

Прогноз на 28 вересня / УНІАН
Прогноз на 29 вересня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

23 вересня - Минодоры, мучениці. Вітер північно-західний - зима буде люта, а південно-східний - тепла. Якщо багато горобини - осінь заплаче дощами, а зима морозами. Народні прикмети говорять: якщо ягід мало, то осінь пройде майже без дощів і вітрів, а якщо ягід багато, то настане сувора й морозна зима.

Читайте такожСиноптики попереджають про сильні заморозки в Україні

24 вересня - преподобної Феодори. Осіння Феодора поділ підтягує (від болота), зимова (12 січня) хусткою обличчя закриває (від холоду).

25 вересня - день Артемона. Існувало повір'я, що змії з цього дня переходять з полів у ліси і йдуть під землю.

26 вересня - Корнилія священномученика. Після Корнилія корінь в землі не росте, мерзне. Якщо сьогодні грач відлітає - сніг піде.

27 вересня - Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Третя зустріч осені. У цей день остання птиця відлітає у теплі краї. Земля на Здвиження зрушується з літа на зиму; закривається земля на зиму та буде спати до Благовіщення. Листя на Воздвиження з берези опало - осінь буде довга й тепла; осика скидала ще зелений лист - чекай швидкого похолодання. Заморозки на Воздвиження мужику не біда. Птахи дружно відлетіли у вирій - чекати суворої зими. Павутиння стелиться повсюдно - до тепла; мало павутиння - на суху осінь. Осіння павутина - на ясну і хорошу погоду. Добре вродив щавель - на теплу зиму. Гуси летять високо - осінь буде тривалою.

28 вересня - день Микити Гусятника. Гусак лапу піднімає - до холоднечі, на одній нозі стоїть - до морозу, полощеться у воді - до тепла, ніс під крило ховає - до ранньої зими.

29 вересня - Євфімії, мучениці. Якщо верба рано вранці покривається інеєм - значить, зима буде лютою, морозною. Теж саме пророкує й пізній листопад.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.