На цьому тижні в Україні дощитиме / Фото ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні потеплішає до +21° та час від часу країну накриватимуть дощі та грози. У неділю вони посиляться і поширяться заходом, центром і північчю країни.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожЗавтра декілька областей України може засипати снігом-синоптик

Відео дня

У понеділок, 26 квітня, дощі залишать територію України. Країною очікується хмарна погода з проясненнями, середня температура складе +10°. Найтепліше буде на півдні - до +14°, а холодніше - на заході, до +7°.

Прогноз погоди в Україні на 26 квітня / фото УНІАН

У вівторок північ, схід, південь та Івано-Франківщину накриють дощі. Вночі на півночі очікуються заморозки до -2°.

Прогноз погоди в Україні на 27 квітня / фото УНІАН

У середу дощі знову підуть. По всій країні почнеться потепління, Нічний мороз відступить, по всій країні температура підвищиться до +13°. 

Прогноз погоди в Україні на 28 квітня / фото УНІАН

У четвер температура продовжить рости і досягне +19° в Криму. В інших регіонах очікується + 13°...+18°. По всій Україні - мінлива хмарність, похмуро буде тільки на Вінничині, Житомирщині та Київщині.

Прогноз погоди в Україні на 29 квітня / фото УНІАН

У п'ятницю дощі та грози накриють західні області. Потепління продовжиться! У центрі температура підвищиться до +21°, в Одесі очікується +16°.

Прогноз погоди в Україні на 30 Квітня / фото УНІАН

У суботу температура залишиться на тому ж рівні, дощі пройдуть в частині західних і східних областей, а також на Сумщині. На решті території визирне сонце. У неділю дощі накриють весь захід, центр і північ країни.

Прогноз погоди в Україні на 1 травня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на 2 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

26 квітня - медунка, день Фомаїди. Якщо на Фомаїду дуб розпустився - до гарного, теплого літа, а якщо і жолудів на ньому багато залишилося - до багатого врожаю і до холодної зими.

27 квітня - Вороняче свято і день Мартина Лісогона. За народними прикметами, якщо сьогодні тепло - то надовго похолодає.

28 квітня - Пудів день. Якщо вдень ясно, але до вечора хмари починають згущатися, то слід чекати зміни погоди і дощу.

29 квітня - Ірина (Орися). Дивились: якщо вдень вода бігла в ярах весело, а до вечора замерзала, то врожай буде поганий. 

30 квітня - день заступників бджіл Зосими і Саватія. Сонце на Зосиму Пасічника скаже про майбутнє літо: якщо ясний сонячний день, те літо сухе, а хмари на небі - літо дощове.

1 травня - Кузьма. У цей день прийнято сіяти буряк і моркву. Щоб отримати хороший врожай, потрібно протягом трьох ранкових зорь змочувати насіння водою з річки.

2 травня - Іван Ветхопещерник. Жінки кланялися весні і приносили їй свій одяг, так і говорили про цей день: "одягнути весну в новину".