Волога та тепла погода незабаром зміниться арктичним холодом/ pixabay.com

В Україні у найближчі дні очікується волога та тепла погода, проте вже незабаром на територію нашої країни завітає арктичний холод.

Як розповіла синоптик Наталя Діденко, завтра циклони Annelie та далека Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду.

"Дощ та мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюди, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади з заходу, центру та півдня. На півдні України навіть можливі завтра сонячні прояснення", - розповіла синоптик.

Відео дня
Завтра в Україні погоду визначатимуть циклони Annelie та Brigitta / фото t.me/PohodaNatalka

Вона зазначила, що температура повітря буде протягом дня високою, +2…+9 градусів, вздовж північних районів свіжіше, -3…+2 градуси.

Щодо погоди в Києві, то синоптик прогнозує 5-го січня місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах слизько та мокро.

"Водночас температура повітря протягом п'ятниці буде дивною. Бо вночі 0...+3 градуси, а вдень 0...-2 градуси морозу. Тому надвечір ожеледиця зміцніє", - зазначила синоптик.

При цьому вона зазначила, що вже 7-го січня в Україну почне заходити знову арктичний холод, найсильніші морози найбільш ймовірні на Сумщині та Чернігівщині.

Проте холод затримається ненадовго, і вже з 11-го січня знову температура повітря почне підвищуватися.

Що очікувати від погоди цієї зими

Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що погода у січні буде відносно комфортною, особливо у плані вітрів та опадів, а у лютому очікується найбільший за зиму мороз. 

Про те, що січень буде теплим, свідчать і дані Українського гідрометцентру. ЗА даними синоптиків, середня за місяць температура буде на 1,5-2 градуси вищою за кліматичну норму.

Вас також можуть зацікавити новини: