Жертвами землетрусу на Гаїті стали майже 2500 осіб / фото REUTERS

Число загиблих під час землетруси на Гаїті збільшилася до 2248 осіб.

Про це повідомляє Dominican Today.

Згідно з офіційним бюлетенем, опублікованим в понеділок службою цивільного захисту, кількість загиблих в результаті землетрусу на Гаїті, який стався 14 серпня, збільшилася до 2248 осіб, ще 329 осіб зникли безвісти й 12763 людини отримали поранення.

Відео дня

Як повідомляється, землетрус магнітудою 7,2, зареєстрований на південному заході країни, зруйнував 53815 будинків, заподіяв шкоду ще 83770 будинкам.

Читайте такожЖертвами землетрусу на Гаїті стали вже майже 2 тисячі людей, діти починають голодувати (фоторепортаж)

Місія з пошуку тих, хто вижив офіційно завершилася минулої п'ятниці.

Згідно зі статистикою служби цивільного захисту, землетрус руйнівно вплинув на весь південний півострів, де були пошкоджені дороги, чотири порти й 62 медичних центри.

Також у регіоні пошкоджено 566 шкіл, а 171 - зруйновано повністю, що становить 16% шкіл у регіоні.

Через руйнування шкіл уряд Гаїті вирішив відкласти початок навчального року на п'ятнадцять днів в Південному регіоні, де заняття почнуться 4 жовтня, а в іншій частині країни - 21 вересня.

Землетрус на Гаїті: що відомо

Землетрус магнітудою 7,2 стався на заході Гаїті у суботу, 14 серпня, поваливши й пошкодивши будівлі, зокрема, церкви та готелі.

Епіцентр землетрусу зафіксували приблизно в 12 км від міста Сен-Луї-дю-Суд. Поштовхи відчули в густонаселеній столиці Порт-о-Пренс, розташованій приблизно за 125 км, і в сусідніх країнах.

Уряд Гаїті оголосив надзвичайний стан.

Після землетрусу країну накрили сильний вітер і проливний дощ через тропічний шторм. Опади призвели до повеней, що ще більше ускладнило відновлювальні роботи.

Після землетрусу люди вийшли на протести, вимагаючи їжу і ліки.