Погода на тиждень / Фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом на погоду в Україні почне впливати потужний антициклон Erik. Він призведе до похолодання та посилення вітру східного напрямку, проте опадів буде небагато. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, вже з понеділка почнеться поступова зміна повітряної маси на більш холодну і суху, арктичного походження.

"Поступово впродовж кількох днів цей антициклон охопить своїм впливом більшу частину України. Внаслідок цього атмосферний тиск значно підвищиться, а температура повітря знизиться до від’ємних показників", - пояснив синоптик.

Відео дня

За його даними, істотних опадів у більшості регіонів не передбачається, тому зниження температури пройде без випадання снігу, лише в окремих областях сформується незначний сніговий покрив.

Похолодання в Україні

У другій половині поточного тижня в Україні очікується похолодання. Так, синоптик Наталка Діденко каже, що вночі буде -3°...-8°, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть від -1° до -4°.

Про похолодання на початку грудня попереджає і народний синоптик Станіслав Щедрін. За його словами, з 2 грудня в Україну прийде стійка погода з невеликими морозами та сонячним небом. По всій Україні, за винятком півдня, температура повітря знизиться в денні години до -2°...-4° та до -7°...-14° вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: