Потужний вітер повалив дерева на Житомирщині  / ДСНС

У четвер, 18 червня, у Житомирській області вирувала негода. 

Читайте такожПогода на вихідні: в Україні буде спекотно, місцями пройдуть дощі з грозами (карта)

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

Відео дня

Так, рятувальники 4 рази виїжджали на ліквідацію наслідків негоди. Зокрема, три виїзди було здійснено на прибирання з автошляхів повалених дерев. Так, о 17:40 андрушівські рятувальники отримали від водіїв повідомлення про те, що в с. Гарапівка зламані дерева перекрили рух на дорозі. Ще до їхнього прибуття громадяни власними силами звільнили частину дороги. Аби повністю очистити її, бійці ДСНС бензопилою розрізали та прибрали на узбіччя рештки чотирьох дерев.

Подібна ж допомога також надавалася рятувальниками і поблизу с. Глезне Любарського району. А між селами Першотравневе та Камінівка Овруцького району вогнеборці надавали допомогу працівникам місцевого РЕМ, оскільки там шквальний вітер повалив дерево разом із електростовпом.

Окрім цього, о 19:40 олевські рятувальники виїхали на допомогу місцевому подружжю пенсіонерів. Через негоду у них зірвало частину шиферу, сім’я переживала, що дощ заллє їхній будинок, а допомогти було нікому. Тому рятувальники на триколінній драбині полагодили покрівлю пенсіонерам, замінивши зірване покриття на нове.

Також через погіршення погодних умов на Житомирщині від електропостачання було відключено 15 населених пунктів та 61 трансформаторна підстанція.

Нагадаємо, у четвер, 19 червня, майже по всій Україні очікується погіршення погодних умов, оголошено штормове попередження.