Сьогодні на українців чекає непроста погода / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Укргідрометцентр

Сьогодні, 8 січня, по всій Україні очікується несприятлива погода. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Зокрема, за даними синоптиків, очікуються сильні опади й потужний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, а також ожеледь й ожеледиця.

"8 січня у південних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, на Одещині пориви вітру 15-20 м/с", - йдеться у попередженні.

Відео дня

У центральних та східних областях, за даними Укргідрометцентру, очікується значний сніг, хуртовина й пориви вітру 15-20 м/с, а на Дніпропетровщині утримається ожеледь.

"На дорогах України ожеледиця", - додають синоптики.

Через негоду по всій Україні оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

По всій Україні оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на сьогодні

8 січня в Україні буде хмарно. У південній частині очікується помірний дощ з переходом у мокрий сніг, місцями значні опади. Ожеледь, налипання мокрого снігу. Температура вночі та вдень від 4° тепла до 1° морозу, вдень в Криму повітря прогріється до 7-12° тепла.

У північних, Волинській та Рівненській областях місцями пройде невеликий сніг. Вдень стовпчики термометрів покажуть -8°...-13°, а в Чернігівській та Сумській областях буде -10°...-15°.

На решті території очікуються складні погодні умови: помірний сніг, у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с; температура вночі та вдень 5-10° морозу.

Вітер буде північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, північних та південних областей місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: