На День святого Миколая в Україні буде багато опадів / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 19 грудня, в Україні буде похмуро, холодно і мокро. Опади у вигляді дощів і мокрого снігу пройдуть практично по всій країні. Сухо буде лише в більшості південних областей і на крайньому сході України.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, на жителів західних областей сьогодні чекає температура від +2° до +5° і опади у вигляді мокрого снігу. У Чернівецькій області велика ймовірність невеликого дощу.

Відео дня

На півночі України повітря прогріється до +2°...+4°. Також повсюдно пройдуть дощі зі снігом. 

Читайте такожБез сильного морозу, але з мокрим снігом на Миколая: яка погода чекає на українців у вихідні (карта)

У центральних областях 19 грудня буде від 0° до +4°, повсюдно - дощі, часом з мокрим снігом. Очікується похмура погода і суцільна хмарність.

На Сході сьогодні буде найхолодніше, тут температура протягом дня не підніметься вище +1°...+2°, тому є ймовірність випадання снігу і мокрого снігу. У Луганській області - ймовірність опадів менша.

На півдні України сьогодні буде найменше опадів. У Запорізькій області можливий мокрий сніг, а в Херсонській - невеликий дощ. Температура протягом дня очікується на рівні +2°...+4°.

Погода в Україні 19 грудня / фото УНІАН

Нагадаємо, на цих вихідних у Карпатах очікується погіршення погоди, через який посилиться ймовірність сходження лавин. Оголошено штормове попередження.