Аномальне тепло б'є рекорди у Києві / Фото УНІАН

У Києві з початку січня вже три дня поспіль фіксуються температурні рекорди. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, 3 січня у столиці вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +6,8°, що на 2,5° вище рекордного значення температури для цього дня 2022 року. Кліматична норма перевищена на 9,8°, що відповідає погоді початку квітня.

Як повідомляється, максимальна температура у столиці піднялась до +10,7°, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2022 року на 2,5 градуси.

Відео дня

Мінімальна температура повітря у Києві не опускалась нижче 3,9°. Попереднє рекордне значення було відмічено у 2015 році і дорівнювало 2,3°.

Температурні рекорди у столиці

Як повідомляв Погода УНІАН, у Києві 1 та 2 січня через аномальне тепло було побито кілька температурних рекордів. Зокрема на початку року у столиці встановилася температура, що більш характерна для середини весни.

Також кліматологи підбили погодні підсумки 2022 року у столиці. Виявилося, що він був одним з найтепліших за всю історію спостережень. Загалом минулого року у столиці встановлено 15 температурних рекордів. 

Вас також можуть зацікавити новини: