У Греції в різних регіонах країни евакуюють тисячі людей у зв'язку з лісовими пожежами.

Відео дня

Як повідомляє видання Ekathimerini, в країні найсильніша спека за останніх 30 років.

Зокрема, лісові пожежі усе більше загрожують населеним пунктам, спалюючи десятки домівок, комерційних підприємств та господарств.

Від вогню загинув один пожежник-доброволець і ще 20 отримали опіки, коли вогонь загрожував одному з національних парків Афін.

Читайте такожГрецію охопили лісові пожежі, почалася евакуація (фоторепортаж, відео)

Тисячі місцевих мешканців і відпочивальників покидають небезпечні райони при наближенні вогняного полум'я як суходолом, так і морем.

Як зазначає видання, з одного приморського селища та острова Евбея було евакуйовано 1 тисячу 153 людини.

Ще одне потужне полум'я вирує на півдні Пелопоннесу в регіоні Мані.

За останню добу у Греції зафіксовано 426 лісових пожеж. Як повідомляє посольство України у Греції у Facebook, за інформацією служби пожежної охорони Греції, лісова пожежа, що спалахнула 3 серпня, у Північній Евії триває. Наразі працюють 246 пожежників, берегова охорона, грецька армія з підрозділами піхоти, добровольці та місцева влада з цистернами з водою та будівельною технікою. Також допомогу надають 100 пожежників з України, які прибули вчора увечері до Греції.

Крім того, лісова пожежа, що спалахнула 4 серпня в районах Стародавньої Олімпії та Ламбеті (Ілія), триває. Працює 310 пожежників, їм допомагають добровольці, автоцистерни та техніка місцевого самоврядування.

Ще триває лісова пожежа, що спалахнула 4 серпня у Мелпеї (Мессінія). Працюють 95 пожежників, допомога надається цистернами з водою та технікою.

У лісовій пожежі, що спалахнула 5 серпня, в районі Василіка Парніта, працюють 720 пожежників, а також 40 пожежників з Кіпру, 80 пожежників з Франції та 16 з Ізраїлю.

Лісова пожежа, що спалахнула у Східному Мані (Лаконія), триває. Працюють 88 пожежників. Допомагають добровольці та водоносці.

На завтра, неділю, 8 серпня, прогнозується дуже високий ризик пожежі з категорією ризику 4 для таких областей: регіон Центральної Греції (острів Евія, Фіотида, Беотія), регіон Аттика, регіон Крит (Іракліон, Лассіті), Північно-Егейський регіон (острови Лесбос, Хіос, Самос, Ікарія), Південно-Егейський регіон (острови Родос, Карпатос, Кос, Калімнос)

Дипломати радять українцям негайно повідомляти пожежну службу за номером "199", якщо буде помічено пожежу.

До посольства можна звернутись за гарячої лінією (+30) 6932 765 606 або на електронні адреси: emb_gr@mfa.gov.ua; consul_gr@mfa.gov.ua

Також у зв'язку з перманентним відключенням електроенергії в Афінах можливі перебої зі зв'язком.

Пожежі у Греції: що відомо

Грецьким пожежникам боротись зі стихією допомагають і українські рятувальники. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що вже з 6 серпня 100 рятувальників перебувають у Греції. Вони зрозуміли обсяг роботи і повністю до неї готові.

Грецька влада стверджує, що рекордна спека перетворила країну на порохову бочку. Як пише BBC, з полум'ям борються сотні пожежників, воду скидають з 20 літаків. Додаткові сили уже прибули з Франції та США.

Нагадаємо, пожежі у Греції спалахнули 31 липня одразу в понад 40 осередках. Вогонь змусив перекрити частину автомагістралі, яка з'єднувала Афіни з північними регіонами країни. Тисячі людей були змушені полишити свої помешкання через загрозу.