В Україні очікується похолодання / Фото УНІАН

Українців чекає прохолодний тиждень. Найближчими днями стовпчики термометрів по всій країні поповзуть вниз, налетять дощі. Особливо холодними будуть ночі - місцями температура опускатиметься до +4°. Однак до вихідних погода стабілізується. На вихідних практично по всій країні очікується +20°...+24°, лише на сході та північному сході буде прохолодніше.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, понеділок в Україні буде сонячним, але не дуже теплим. 16 травня найтепліше буде на заході та півдні країни, де повітря прогріється до +20°...+23°. На півночі та сході буде від +16° до +19°, а жителів Центру очікується температура в діапазоні +18°...+20°.

Відео дня
Погода в Україні 16 травня / фото УНІАН

У вівторок, 17 травня, українців чекає більш хмарна погода, в західних областях небо буде повністю вкрите хмарами. Температура знизиться практично по всій країні. Так, у більшості областей на заході, півночі та сході буде в межах +16°...+19°. У центрі й на південному заході очікується від +18° до +22°, а на півдні повітря прогріється до +23°. 

При цьому помітно холодніше стануть ночі. У більшості областей очікується +6°...+10°, а у Вінницькій та Харківській областях стовпчики термометрів можуть впасти до +4°.

Погода в Україні 17 травня / фото УНІАН

Середа, 18 травня, виявиться найхолоднішим днем поточного тижня. У цей день практично по всій країні, за винятком крайнього заходу, очікуються дощі. Місцями опади будуть сильними. Температура вдень у більшості областей не підніметься вище +14°...+17°, лише на крайньому сході та місцями на півдні України стовпчики термометрів піднімуться до +18°...+19°.

Ночі як і раніше будуть холодними, особливо в деяких західних областях, де очікується до +4°. На решті території - тепліше, до +8°...+13°.

Погода в Україні 18 травня / фото УНІАН

У четвер, 19 травня, опади практично покинуть територію України. Дощі очікуються лише на південному сході країни. На заході, півночі та в більшості центральних областей стане трохи тепліше, до +18°...+20° вдень. На півдні та сході в більшості регіонів буде +14°...+17°.

Погода в Україні 19 травня / фото УНІАН

Перед вихідними, 20 травня, погода в Україні почне стабілізуватися. У п'ятницю в Україні переважатиме суха погода з невеликою хмарністю. На заході країни потеплішає до +23°...+26°, на півночі буде +17°...+ 23°, на півдні та в центральних областях повітря прогріється до +22°, а на сході буде прохолодніше всього - максимум до +18° вдень.

Ночі теж стануть теплішими. У темний час доби очікується від +6° до +12°, на півдні - до +14°.

Погода в Україні 20 травня / фото УНІАН

У суботу, 21 травня, в більшості областей України буде хмарна погода з проясненнями. На півночі й заході повітря прогріється до +21°...+25°. У центрі та на півдні буде трохи прохолодніше - до +17°...+23°, а на сході країни очікується +15°...+19°. Без опадів.

Погода в Україні 21 травня / фото УНІАН

22 травня, в неділю, в Україну знову повернуться дощі. Опади накриють практично всі західні області, а також захоплять Житомирську область. Разом з дощами знову трохи знизиться температура: +15°...+22° буде на заході України, до +17° - на півночі, жителів центральних областей чекає температура від +17° до +21°, на сході очікується +16°...+19°. Найтепліше в кінці тижня буде на півдні України, де стовпчики термометрів покажуть +19°...+24°.

Погода в Україні 22 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

16 травня - Мавра Розсадниця, Мавра Молочниця Господині сіяли городи насінням овочів.

17 травня - Пелагея заступниця. Якщо солов'ї заспівали, то весна буде родючою.

18 травня - Аріна капусниця. У цей день продовжували займатися розсадою. Головним було, посадити огірки й капусту.

19 травня - Іов Горошник. Відповідно, в цей день займалися бобовими. 

20 травня - Купальниця. Селянський народ купав коней у річках. Крім цього, люди й самі обливалися холодною водою з водойм.

21 травня - Селяни в цей день сіяли пшеницю, примовляючи: "Заганяй кобилицю і паші землю під пшеницю".

22 травня - Микола Весняний. В році два дні, присвячених Миколі Угоднику: "Два Миколи у нас — один з травою, інший з зимою".

Вас також можуть зацікавити новини: