Петро Порошенко під час прес-конференції / REUTERS

Президент України Петро Порошенко наголошує, що, незважаючи на війну на сході України та окупацію Росією Криму, необхідно призначити цивільного міністра оборони України.

Читайте такожДо парламенту надійшов законопроект про нацбезпеку

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на прес-конференції "Виклики-2018".

Відео дня

"Хочу привернути вашу увагу, що сьогодні я подав до Верховної Ради ключовий, стратегічний, фундаментальний проект закону "Про національну безпеку України". Хочу наголосити, що він розроблявся багато місяців у тісній координації з нашими партнерами з НАТО. Він передбачає перехід нашого безпекового сектору на стандарти НАТО. Ключове - впровадження демократичного цивільного контролю за армією, за правоохоронними органами, спецслужбами", - заявив Порошенко.

"Навіть я дуже довго коливався, але я прийняв рішення, що навіть під час війни ми маємо прийняти призначення цивільного міністра оборони. Розділити позиції головнокомандувача і начальника Генерального штабу. Зробити низку величезних реформ для того, щоб перевести країну на стандарти НАТО та імплементувати норми, які я зазначив у Стратегічному оборонному бюлетені", - наголосив Порошенко.