Розмір хабарів коливався у межах від 2,8 до 800 тис. грн / фото ГПУ

У період з 21 по 27 березня органами прокуратури у взаємодії з іншими правоохоронними органами держави було викрито 24 факти одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Читайте такожРечник ГПУ Лисенко: минулого тижня прокуратура викрила 10 хабарників

Відео дня

"Рекордна кількість зафіксованих корупційних злочинів за останній тиждень свідчить про ризиковану та бездумну хоробрість наших громадян, які сподіваються, що покарання їх мине. Серед затриманих хабарників – медики, архітектори, підприємці, військовослужбовці, поліцейські, юрист, чиновники органів місцевого самоврядування, державних установ, освітяни, прикордонник і навіть голова гаражного кооперативу. Розмір хабарів у рамках розслідування цих кримінальних проваджень коливався у межах - від 2800 грн. до 800 тис. грн", - зазначив Лисенко.

Як повідомив речник ГПУ, за тиждень було повернено державі та територіальним громадам майна та коштів на суму майже 16 млн. грн.

"На підтримку позиції прокуратури в судах були ухвалені та виконані рішення щодо повернення заборгованості за орендну плату, Пенсійному фонду, у сфері інноваційного кредитування та освіти. Судові інстанції вже ухвалили рішення щодо їх законного статусу завдяки наполегливості представників прокуратури", - зазначив він.

Прокуратура викрила 24 хабарника / фото ГПУ

Окрім того, за словами Лисенка, за останній тиждень із незаконного використання було повернуто у власність держави та територіальних громад 1440 га земель загальною вартістю понад 2,9 млн грн. Серед них - землі державної та комунальної власності, оборони, лісового фонду, сільськогосподарського призначення та прибережної захисної смуги.