Клімкін наголошує, що використання хімічної зброї у сирійському місті Дума є ще одним злочином проти людяності / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що використання хімічної зброї у сирійському місті Дума є ще одним злочином проти людяності.

Про це міністр написав у Twitter.

«Якщо інформація щодо хімічної атаки в Сирії підтвердиться, це є черговим злочином проти людяності. За нього мають понести відповідальність і самі злочинці, і ті, хто їх підтримує. Ще одне вето Росії на резолюцію РБ ООН щодо хімічної зброї в Сирії стане таким самим вето як по MH17», - зазначив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, про хімічну атаку 7 квітня у місті Дума повідомили одразу кілька моніторингових та медичних груп, які працюють у Сирії, проте всі вони наводили різні дані про жертви.

Читайте такожНова хіматака у Сирії – загинули щонайменше 70 осіб (відео)

За різними даними, після атаки загинули від 70 до 75 осіб, а ще близько тисячі постраждали. Припускають, що жертв могло бути набагато більше. У деяких постраждалих спостерігалися симптоми, характерні для ураження хлором або нервово-паралітичним газом.

Повідомлялося, що вертоліт скинув у Думі бомбу, яка нібито містила зарин.

При цьому влада Сирії інформацію про хімічну атаку назвала сфабрикованою.

Місто Дума залишається останнім оплотом повстанців у Східній Гуті. Воно оточене сирійськими військами, яким надають підтримку і російські сили. Під час переговорів з Москвою повстанці намагалися домогтися права залишитися в місті як місцеві сили безпеки. Однак у п'ятницю, 6 квітня, переговори зайшли в глухий кут, і на місто почався масштабний наступ за підтримки авіації і артилерії.