Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, вантажівки конвою заїхали на територію України близько 6-7 годин ранку.

«Враховуючи те, що російською стороною порушено вимоги українського та міжнародного законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги, а також те, що представники міжнародного комітету «Червоний хрест» не брали участі в переміщенні вантажу, український зведений підрозділ прикордонників і митників здійснив лише візуальне спостереження за проходженням конвою через державний кордон України без виконання покладених на нього контрольних функцій», - сказав Лисенко.

Відео дня

«Вміст вантажу та його призначення українській стороні не відомий», - підкреслив речник РНБО.

Як повідомляв УНІАН, з 23 серпня український кордон перетнуло вже 7 автоколон, які, за твердженням російської сторони, доставляють на Донбас "гуманітарну допомогу".

Читайте також"Гуманітарний конвой" від Путіна привіз тренажери для навчання бойовиківРосійські «гуманітарні колони» в’їжджали у захоплені бойовиками і російськими військами райони Донбасу без дозволу української сторони та без супроводу представників Червоного хреста.

В українському МЗС наголошують, що російських гуманітарних конвоїв не існує і це ще один із способів забезпечення бойовиків.

Крім того, спостерігались випадки вивезення цими конвоями обладнання українських заводів та вугілля із шахт з непідконтрольних державі територій Донбасу.