НАЗК внесло припис міністру соцполітики Реві / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру соціальної політики України Андрію Реві.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Читайте такожНАЗК знайшло брехню у декларації ще одного нардепа

Відео дня

«За результатами проведеної Національним агентством планової перевірки встановлені порушення щодо подання декларацій до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно 16-ти працівників Мінсоцполітики», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовими особами правопорушень, пов’язаних з корупцією, та вжити заходів у встановленому законом порядку.

Також у приписі йдеться про вимогу надати НАЗК інформацію про виконання антикорупційної програми Мінсоцполітики на 2017 рік за IV квартал та розпочати оцінку корупційних ризиків у діяльності міністерства у 2018 році.

У відомстві наголосили, що припис є обов’язковим до виконання. За його невиконання керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП. 

Раніше УНІАН повідомляв, що Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів Голові Державного агентства України з питань кіно Пилипу Іллєнку стосовно посадової особи Держкіно Мар’яна Луканя та Голові Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку.