Олег Сенцов / REUTERS

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова протягом майже 30 хвилин спілкувалася в режимі відеоконференції з українським режисером, політв'язнем Олегом Сенцовим.

Про це вона заявила на своїй сторінці в Instagram, опублікувавши фотографію з Олегом Сенцовим, якість якої, однак, залишає бажати кращого.

«Олег розповів, що веде електронну переписку з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування з сестрою, багато читає, зазначив, що в колонії хороша бібліотека», – написала Москалькова.

Відео дня

«Нещодавно у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Сенцов знаходиться мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто перебільшують», – додала вона.

фото moskalkova.official, Instagram

Розмовляла з Олегом Сенцовым в режимі відеоконференції. Майже півгодини говорили про стан його здоров'я, про те, як він спілкується з рідними і сім'єю. Олег розповів, що веде електронну переписку з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування з сестрою, багато читає, зазначив, що в колонії хороша бібліотека. Прошу засоби масової інформації якомога делікатніше ставитися до висвітлення теми здоров'я Олега Сенцова. Нещодавно в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Сенцов знаходиться мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто перебільшують.

Допис, поширений Тетяна Москалькова (@moskalkova.official)

Як повідомляв УНІАН, співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові.

Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення.

Сенцов знаходиться в колонії в місті Лабитнангі на Ямалі. 14 травня він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Читайте такожНаступний візит адвоката до Сенцова відбудеться в серпні

13 липня стало відомо, що мати режисера Людмила Сенцова написала лист російському президентові Володимиру Путіну з проханням про помилування її сина.

У той же день у соціальних мережах з'явилися повідомлення про нібито смерть Сенцова. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денисова у коментарі УНІАН заявила, що російська сторона спростовує ці повідомлення. Пізніше вона заявила, що отримала від російської сторони документальне підтвердження, що Сенцов живий.

19 липня Денисова заявила, що Сенцов практично не орієнтується в датах. У зв'язку з цим вона звернулася до Верховного комісару ООН з прав людини Зейду Раад аль Хусейну, генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду і комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятовичу з приводу організації візиту їх представників в колонію, де утримується Сенцов, для перевірки даної інформації.