Про потурання російському агресору свідчать і кадрові призначення, зроблені президентом, вважає Соболєв / Photo by Alexander Prokopenko

Президент Петро Порошенко не припинив бізнес у Російській Федерації та продовжує платити податки в бюджет країни-окупанта.

Про це заявив з парламентської трибуни перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв.

Він звернув увагу на резонансну інформацію, поширену в українських ЗМІ, про те, що чинний президент продовжує платити податки з Липецької фабрики «Рошен» в бюджет Росії.

Відео дня

Керівництво «Рошен» фактично визнало, що постачало свій товар до окупованого Криму щонайменше до першого півріччя 2017 року, зазначив Соболєв.

Читайте такожКримчани знайшли на полицях супермаркетів цукерки Roshen, виготовлені на липецькій фабриці (відео)

«Це підтвердження того, що доки країна 4 роки веде війну з російським агресором, у нас є горе-підприємці, які і далі сплачують податки в російський бюджет. Ці гроші використовуються для підтримки окупаційної армії», – обурився політик.

Про потурання російському агресору свідчать і кадрові призначення, зроблені президентом, вважає Соболєв.

Так, у ЗМІ була оприлюднена інформація: родина першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка отримала громадянство РФ і веде бізнес в окупованому Криму.

«Людина, призначена президентом керувати зовнішньою розвідкою, є громадянином Росії? Хто призначав його? Путін? Скільки це триватиме? Можна прикриватися патріотичними законами, патріотичними гаслами, але як така кадрова політика, як такий бізнес на крові далі може тривати у країні?» – наголосив  Сергій Соболєв.

За словами представника «Батьківщини», необхідно негайно ухвалити закон про імпічмент президента, детально розслідувати всі факти злочинної діяльності Порошенка: «Щоб йому та всім наступникам було зрозуміло, що парламент стоїть на сторожі національних інтересів».