Ілюстрація / REUTERS

Україна домагатиметься всесвітнього визнання анексії Криму та агресії РФ актом війни. На цей шлях держава вийшла після публічної заяви президента України Петра Порошенка про те, що інцидент із захопленням Росією кораблів ВМСУ у Чорному морі — це війна, а не "українська криза".

Читайте такожУ Лаврова прокоментували повідомлення про ядерну зброю в Криму

Про це заявила блогер і журналіст Лариса Волошина, передає «Обозреватель». За її словами, Україна буде відштовхуватися від резолюцій третього комітету ООН, де Крим названо окупованою територією, а Росію — агресором.

Відео дня

"Україна має цього домагатися. Безумовно, тепер ми будемо прагнути такої ж резолюції і щодо Донбасу", — запевнила Волошина.

Вона нагадала, що згідно з міжнародним правом анексія є одним з елементів окупації. Україна ж іде до того, щоб світ визнав — анексія теж частина війни.

"І рішення міжнародного кримінального суду говорить про те, що навіть якщо не були використані війська і не було кровопролиття — це війна. Це територія міжнародного конфлікту між двома державами. Дивіться, Росія дуже хвалиться тим, що нібито у Криму не пролила крові. Хоча це і не так. Світу доведеться визнати, що Росія — це злочинець", — резюмувала журналіст.