Ілюстрація / REUTERS

До Нового року не відбудеться обміну військовополоненими між Росією та Україною, бо РФ блокує будь-які пропозиції здійснити цей обмін.

Читайте такожВже 10 захоплених окупантами українських моряків назвали себе військовополоненими

Про це розповів журналіст Сергій Харитонов з посиланням на представників України у тристоронній контактній групі у Мінську, передає телеканал "Прямий".

Відео дня

"Обміну не буде. За інформацією, яку я отримав з власних джерел в українській делегації, на жаль, зараз все йде до того, що до Нового року не відбудеться обміну військовополоненими. Крім того, не відпустять військовослужбовців, що були захоплені Російською Федерацією в Азовському морі", - сказав він.

Харитонов відзначив, що зараз проходять обговорення питання перемир'я. Це буде 18 спроба української делегації домогтись перемир'я від Російської Федерації і ОРДЛО. Але нажаль, успіхів в цій сфері поки що немає.

"Це вже 101 зустріч тристоронньої контактної групи, вони продовжуються вже 4 роки. Нагадаю, що останній раз обмін полоненими відбувся рік тому. Це було в грудні 2017 року. Зараз з того, що відомо про зустріч, керівник української делегації Євген Марчук запропонував створити постійну місію СММ ОБСЄ в Керчі для того, щоб вона могла проводити моніторинг в Чорному та Азовському морях",- додав журналіст.

Харитонов розповів, що Російська Федерація та ОРДЛО блокує будь-які пропозиції України щодо обміну полоненими.

"Причина полягає в тому, що немає політичної волі і немає бажання з боку Російської Федерації в тому, щоб здійснити цей обмін", - пояснив він.