Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

Аналітичний портал «Слово і діло» опублікував оновлений рейтинг губернаторів України за кількістю виконаних обіцянок. Як і минулого разу, у вересні 2018 року, його очолив голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Валентин Резніченко.

За даними порталу, Резніченко виконав 88 своїх обіцянок з 120.

Зокрема, він обіцяв відкрити хірургічний корпус Центру Матері і Дитини імені Руднєва. Він зробив це, і корпус цього тижня відвідав президент Петро Порошенко.

Відео дня

Також губернатор обіцяв відкрити 30 ресурсних кімнат в школах Дніпропетровської області і виконав обіцянку.

Згідно зі звітом Дніпропетровської ОДА за 2018 рік, оприлюдненим радником губернатора Юрієм Голиком, адміністрація області капітально відремонтувала трасу Дніпро-Запоріжжя і більше 500 доріг в населених пунктах. Також ОДА реконструювала, капітально відремонтувала та побудувала з нуля 53 дитячих садка, більше 30 шкіл, 54 водоводи.

Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації, посіла друге місце серед відповідальних губернаторів. На її рахунку 63 виконаних обіцянок з 113 даних.

Так, Світлична дала слово, що будуть відремонтовані кардіологічне та хірургічне відділення обласної клінічної лікарні. У листопаді були відремонтовані не лише вони, а ще й лікувальний корпус, а також поліклінічне та офтальмологічне відділення лікарні.

Харківський губернатор також обіцяла, що до кінця року в кожному районі області буде працювати інклюзивний-ресурсний центр для дітей з особливими потребами. Станом на 30 жовтня 2018 року всі райони Харківської області охоплені послугами інклюзивної освіти. На 27 районів регіону створено 30 інклюзивних ресурсних центрів та 15 ресурсних кімнат.

Було обіцяно побудувати футбольні поля зі штучним покриттям в кожному районі області. Зараз побудовано понад 60 таких футбольних полів.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль дав 100 обіцянок і 47 виконав.

Ще у 2015 році він дав слово, що докладе максимум зусиль для зменшення потоку нелегальних мігрантів, які намагаються проникнути в Угорщину з боку Закарпаття. Почалися міжвідомча прикордонна операція «Кордон» і оперативно-профілактичні заходи «Мігрант». Протягом 2016 року на українсько-угорській ділянці кордону було затримано 213 нелегальних мігрантів, а в 2017 році їх кількість скоротилася до 84.

Москаль також обіцяв відновити Боржавську вузькоколійку між Іршавою, Хмільником і Виноградовим. «Укрзалізниця» спільно з Міністерством інфраструктури України, Закарпатською облдержадміністрацією та іноземними партнерами реалізувала туристичний проект, в рамках якого з міста Гайворон Кіровоградської області в Закарпаття прибув паровоз ГР-280, побудований майже 70 років тому в Німеччині. Завдяки цьому в Україні запустили перший туристичний потяг.