Порошенко запевнив, що "Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати" \ УНІАН

Президент Петро Порошенко зазначив, що протягом воєнного стану не вдалось, зокрема, звільнити захоплених росіянами українських моряків.

Читайте такожЗахоплений Росією біля Керченської протоки СБУшник на допиті назвав себе військовополоненим (відео)

Про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО). "На жаль, не все вдалося (протягом воєнного стану – ред.). Перш за все, не вдалося повернути додому 24 моряка ВМС України", – сказав Порошенко.

Відео дня

Він передав полоненим українцям слова підтримки від себе і членів РНБО та запевнив, що Україна робитиме все можливе для їхнього звільнення. "Україна сьогодні з вами, хлопці. І дуже важливо, що 22 з вас чітко заявили, що вони є військовополонені", – наголосив президент.

Він запевнив, що "Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати".

"І ми зробимо все можливе, щоб ви (захоплені моряки – ред.) якнайшвидше опинились в Україні, вдома. Це слова підтримки і членам ваших родин, я зустрічався з вами, і низький уклін і велика подяка вам за таку мужню і патріотичну позицію", – додав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 22 моряками та 2 співробітникам СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.