Прикордонники продовжують в посиленому режимі перевіряти чоловіків-росіян / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за постійне обмеження в'їзду в Україну чоловіків-громадян Росії віком від 16 до 60 років, як було запроваджено під час воєнного стану.

Про це він сказав сьогодні в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Я вважаю, що фільтрація, дуже правильна, дуже розумна фільтрація має бути завжди. Я це завжди казав... А для чого ми знімаємо і запровадили біометричні дані з росіян? А для чого ми це відслідковуємо, для чого ми аналізуємо? В нас всі кажуть: воєнний стан, тоді фільтрація є, немає воєнного стану - немає", - зазначив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожУ МінТОТ пояснили, чому "немає сенсу" відкривати кордон для росіян

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі у Керченській протоці з 26 листопада на 30 діб - до 26 грудня, було запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

30 листопада голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з запровадженням воєнного стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ віком від 16 до 60 років обмежено в'їзд на територію України.

За період дії воєнного стану до України не пропустили близько 1650 громадян Російської Федерації.

26 грудня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби щодо в'їзду в Україну чоловіків - громадян Росії.