Турчинов заявив, що може навести безліч фактів, які доводять "боягузтво, брехливість та пусте позерство" Гриценка / УНІАН

Секретар РНБО Олександр Турчинов відповів кандидату у президенти, голові партії "Громадянська позиція" Анатолію Гриценку, який звинуватив чиновників у тому, що вони «у важкі для країни часи ховали своїх дітей від військової служби”, та похвалився службою сина у Національній гвардії.

Відповідний допис з’явився на сторінці Турчинова у Facebook.

Читайте такожСкандал розгорається з новою силою: голова УДО запросив Гриценка зайти до нього в гості та вибачитися

Відео дня

«Кандидат на президентську посаду Гриценко на питання, чому він як кадровий офіцер не пішов захищати країну у драматичні часи 2014 року, коли вирішувалася доля нашої держави, не спромігся вигадати жодного, бодай пристойного, виправдання. Цей “герой фейсбуку” наважився заїхати на небезпечну відстань від епіцентрів протистояння на Донбасі лише в більш-менш спокійному 2018 році, щоб зробити фотосесію для своєї виборчої кампанії», - написав Турчинов.

Секретар РНБО звинуватив Гриценка у тому, що саме через нього на початку війни на Донбасі у війську «не було навіть карт»

«Це ж треба було (Гриценку, - ред.) свого часу так потужно керувати Міністерством оборони, що у військах на початку війни навіть карт не було! Ну а далі свою безпорадність він почав прикривати улюбленим прийомом - “чесно” оббріхуючи та поливаючи брудом своїх опонентів, зокрема, звинувачуючи їх у тому, що вони нібито “у важкі для країни часи ховали своїх дітей від військової служби», - зазначив Турчинов.

Також він похвалився тим, що його син півтора роки служив у лавах Нацгвардії.

Читайте такожПродовження епопеї: дружина Луценка вирішила подати в суд на Гриценка через слова про її сина

«На відміну від екс-міністра оборони уряду Януковича Анатолія Гриценка, мій син у найбільш важкі для нашої держави часи - влітку 2014 року, одразу після отримання диплому українського ВНЗ, пішов добровольцем до Національної гвардії. Він чесно служив, не ховаючись за чужі спини. Виконував поставлені завдання і у відрядженнях до зони АТО, і у складі зведених підрозділів НГУ, які захищали конституційний лад та демократію під час масових заворушень у 2015 році, зокрема, і тоді, коли гвардійці загинули від кинутої в них гранати... Мій син прослужив півтора роки - з літа 2014-го до початку 2016-го року, і лише коли рівень протистояння почав знижуватися, звільнився з Нацгвардії», - розповів секретар РНБО.

Наостанок Турчинов заявив, що може «навести безліч фактів, які доводять боягузтво, брехливість та пусте позерство» Гриценка.

Як повідомляв УНІАН, Гриценко в інтерв'ю Дмитру Гордону заявив, що "війна давно закінчилася", якби генпрокурор Юрій Луценко "не ховав сина від фронту". Такі його слова навів у своєму пості на Facebook генпрокурор і повідомив, що його син "пішов у 2014 році на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади".

Потім Гриценко заявив, що не буде вибачатися перед "патологічно брехливим" генеральним прокурором Юрієм Луценком, але просить вибачення у його сина, який був добровольцем в АТО.