У ДПСУ також назвали причини не пропуску / фото dpsu.gov.ua

Від початку року в Україну не пропустили понад 900 громадян Російської Федерації.

Про це в коментарі УНІАН повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Посилений режим контролю на кордоні триває. З початку року ми більше 900 громадян не пропустили на територію України», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожДПСУ посилює охорону кордону з Росією

Слободян уточнив, що переважно підставами для не пропуску були не підтвердження мети поїздки, перевищення терміну перебування в Україні під час попередніх поїздок або ж порушення законодавства щодо відвідин тимчасово окупованого Росією Криму.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2018 року голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з введенням військового стану в 10 областях обмежений в'їзд на територію України громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років.

Воєнний стан в 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб - з 26 листопада до 26 грудня.

26 грудня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що Рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів ДПСУ щодо в'їзду в Україну чоловіків - громадян Росії.