Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни \ Фото УНІАН

Адвокати екс-президента Віктора Януковича ще не подали апеляцію на рішення Оболонського райсуду Києва, який визнав їхнього підзахисного винним у державній зраді.

Читайте такожЗасуджений за держзраду Янукович завтра у Москві дасть прес-конференцію

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

Відео дня

«З приводу подачі апеляції, то вона знаходиться на стадії підготовки, і у визначений захистом час вона буде подана», - сказав Сердюк.

Також він додав, що рішення апеляційного суду в даній справі буде долучено до позову в Європейський суд з прави людини, який також готують адвокати Януковича.

Як відомо, в захисту президента-втікача є 30 днів для подачі апеляційної скарги на рішення Оболонського райсуду Києва до Київського апеляційного суду.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Строк покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.

Адвокати екс-президента заявили про намір оскаржити відповідне рішення суду.