Ілюстрація REUTERS

Окупанти у Криму витратять понад 400 тисяч рублів для виготовлення 500 медалей, присвячених п'ятій річниці анексії півострова.

Виготовленням займеться московський завод "Держзнак", повідомляє "Крыминформ" з посиланням на "віце-голову Державної ради Криму" Єфима Фікса.

Читайте такожРосія повинна заплатити за анексію Криму та отруєння Скрипалів - Міноборони Британії

Відео дня

За його словами, у 2019 і 2020 роках цими медалями будуть нагороджувати "гостей з інших суб'єктів Російської Федерації", організаторів незаконного "референдуму" у Криму і тих, хто "ефективно працював в цьому напрямку".

В описі держзакупівлі говориться, що медалі будуть виготовлятися з мідно-цинкового сплаву. Також до них будуть видаватися посвідчення, що підтверджують факт нагородження.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% людей, що взяли участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.