Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань порушити кримінальне провадження щодо відстороненої від посади виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за втручання у діяльність суду.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

"Печерський районний суд Києва своєю ухвалою зобов'язав уповноважених службових осіб Державного бюро розслідувань внести в ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і почати досудове розслідування стосовно в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як зазначається, йдеться про втручання у будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення, використовуючи службове становище.

Читайте такожСуд оголосив рішення у справі Супрун

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та тимчасово заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун. Окружний адмінсуд мав розглянути це клопотання 11 лютого.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

8 лютого Окружний адмінсуд Києва на своїй офіційній інтернет-сторінці роз'яснив, що заборона Супрун на реалізацію повноважень в.о. міністра поширюється на визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства, а також на участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

11 лютого Окружний адмінсуд Києва розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я Супрун.