Ілюстрація / REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький закликає, аби Україну на міжнародному рівні не представляли артисти, які виступають в Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

Звертаючись до першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва, Княжицький сказав: «давайте ми зробимо так, щоб в майбутньому Україну на міжнародних форумах, як Євробачення, не представляли солісти, які виступають в країні-агресорі, піснями, які належать російським компаніям, і в подальшому можуть бути елементами гібридної війни», - сказав депутат.

Відео дня

Читайте такожКириленко: історія з українським учасником Євробачення ще не завершена

Він закликав уряд приділити увагу цьому питанню і «можливо, профінансувати поїздку українського співака на Євробачення, тому що для нашої держави в умовах гібридної війни це надзвичайно важливо».

Своєю чергою Кубів, говорячи про Суспільне телебачення і Євробачення, зауважив, що «уряд не втручається в цей процес».

«Друге – фракціями було делеговано незалежних представників у Наглядову раду для обрання і укладання контракту. Це є позиція Суспільного телебачення, вони повинні зважити і не боятися публічно визнати, і прийняти те чи інше рішення», - сказав представник уряду.

Як повідомляв УНІАН, у даний момент відправка MARUV на Євробачення від України під питанням, адже співачка повинна підписати з "UA:Громадське" контракт з вимогою виключити гастролі в Росії. При цьому у MARUV на квітень заплановані виступи в Москві і Санкт-Петербурзі.