фото УНІАН

Військова прокуратура Київського гарнізону об'єднала кримінальні провадження, що стосуються справи про продаж майна розформованої військової частини в Києві та можливої причетності до неї екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, в одне.

Як повідомляють "Комментарии.иа" Про це йдеться в документі, які отримали журналісти, що розслідують факти корупції при продажу майна та земель Міноборони.

«Інформую, що на підставі ст. 217 КПК України зазначені вище кримінальні провадження об'єднані в одне у зв'язку з наявністю достатніх підстав вважати, що зазначені кримінальні правопорушення вчинені однією і тією ж особою, обраному провадженню присвоєно №42019110330000007», - йдеться в листі Військової прокуратури Київського гарнізону.

Відео дня

Також наголошується, що вказане кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України передано для досудового розслідування в Національне антикорупційне бюро України. Нагляд покладено на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Нагадаємо, 16 січня 2019 року Військова прокуратура Центрального регіону України почала дві кримінальні провадження, що стосуються махінацій з продажем майна Міноборони у Києві на вулиці Бориспільській, 14. Тоді міністр Гриценко, підписавши наказ (згодом скасований судом), нібито дав старт угоді, в результаті якої державі було завдано збитків на суму понад 100 млн грн. Дані були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прокуратура об'єднала справи проти Гриценка в одне провадження і передала для розслідування в НАБУ (документ)