НАБУ також проаналізує інформацію журналістів про факти корупції в оборонній сфері / фото УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

«Ми, за інформацією, яка була оприлюднена в ЗМІ, внесли відомості в ЄРДР і почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч.5 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою)», - заявила вона.

Відео дня

Постолюк додала, що правова кваліфікація провадження може бут змінена.

«Це провадження може доповнитись іншими статтями Кримінального кодексу», - зауважила вона.

Постолюк зазначила, що «є факти порушення посадовими особами ДК «Укроборонпром», а також іншими підприємствами, але для того, щоб перевірити цю інформацію та дати правову оцінку діям посадовців, треба провести розслідування та встановити факти, для цього було почато кримінальне провадження».

Читайте такожНАБУ проаналізує інформацію журналістів про факти корупції в оборонній сфері

Вона запевнила, що всі факти, які були викладені в ЗМІ, будуть перевірені, і в подальшому буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Постолюк зауважила, що про підозри ще нікому не повідомляли.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищені у рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».