Петро Порошенко хоче потрапити у другий тур виборів-2019 будь-якою ціною / фото УНІАН

Політолог та соціолог Віктор Небоженко вважає, що президент Петро Порошенко хоче за будь-яку ціну потрапити у другий тур президентських виборів-2019, він не поступиться ні Україні, ні Заходу.

Нинішній український лідер буде битися до кінця, в запасі є ще піар-замах, тимчасове запровадження воєнного стану або просто зрив виборів, розповів експерт в інтерв'ю агентству Мир.

За словами співрозмовника, "президент відправить людей в Центральну виборчу комісію, в регіони підуть каравани верблюдів з бочками молдавського вина або коробками цукерок "Рошен", — все для того щоб люди поміняли протоколи".

Відео дня

Читайте також: "Ще п'ять років війни і остаточне виснаження народу": екс-міністр попередив про наслідки в разі переобрання Порошенка

Аналітик вважає, що в разі перемоги на виборах таким шляхом інавгурація і майбутнє Порошенко будуть проблематичними. "...суспільство буде відчувати, що його не просто обдурили, а поставили на коліна, як у Росії. А українець після другого Майдану, 2014 року і війни, вперше... в житті став сильним і злопам'ятним. Тому інавгурацію Порошенку доведеться переносити на фабрику Рошен у Вінниці", — додав Небоженко.

Також політолог пояснив, що піар-замах — це коли пролунають постріли, наприклад, у Броварах, а "в Києві біля Верховної Ради урочисто, туди-сюди, під камери носять закривавленого гаранта або активного провладного депутата, і все закрутиться".

"...Президентська пропаганда кричить: якщо не оберемо Порошенка, то Україна помре, зникне. Він — єдиний гідний кандидат, а решта — це вороги нації. Якщо не Порошенко, то Путін (президент Росії Володимир Путін — Ред.)... Порошенко шантажує українських виборців — такого ще не було у нас в історії", — підкреслив соціолог.