Саакашвілі зібрався в Україну / фото Олексій Гончаренко, Facebook

Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі має намір повернутися в Україну 1 квітня, після того, як президент України Петро Порошенко не потрапить, на думку грузинського політика, у другий тур нових президентських виборів.

Читайте такожАмстердамський привіт від Саакашвілі: журналісти розказали, як живеться у вигнанні екс-губернатора Одещини (відео)

Про це Саакашвілі заявив журналісту в інтерв'ю, опублікованому на YouTube-каналі, повідомляє "Гордон".

Відео дня

На питання журналіста, чи є, на його думку, шанси у Порошенка вдруге стати президентом, Саакашвілі відповів: "Я вам покажу моє особисте ставлення".

Він повідомив, що купив квиток з Польщі в аеропорт Бориспіль на 1 квітня. І продемонстрував свій телефон з інформацією про купівлю квитка.

"Я збираюся прилетіти в Бориспіль. Я цей квиток взяв, тому що я впевнений, що Порошенко не пройде у другий тур. І як тільки він не пройде у другий тур, я більш ніж впевнений, що жодний прикордонник не захоче виконувати його наказ не пускати мене в Україну", - заявив екс-президент Грузії.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня 2018 року Саакашвілі остаточно програв в Україні суди щодо надання статусу біженця.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко Саакашвілі позбавив українського громадянства. З грудня Міхеїл Саакашвілі судився проти ДМС України через відмову надати йому статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту. 12 лютого 2018 правоохоронці затримали Саакашвілі в Києві, у ресторані «Сулугуні», і повернули в Польщу, звідки він незаконно прибув в Україну. Польська сторона прийняла Саакашвілі.