Наталія Поклонська / REUTERS

У п'яту річницю анексії Криму глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про дивну зустріч з одіозною Наталією Поклонською в 2014 році.

Він згадав в інтерв'ю "Новому времени", що Поклонська під час тієї зустрічі була в дуже короткій спідниці та колготках у сіточку.

"Вона запропонувала нам сісти за накритий для чаю журнальний столик з дуже низькими кріслами в її кабінеті. А в ході розмови кілька разів демонстративно закидала ногу на ногу. Для мене це було трохи ніяково, ніби мене в моєму віці та моєму становищі намагаються спокусити.

Відео дня

Читайте такожЧубаров: 5 років тому в Криму "була ейфорія" – тоді ми відстояли Україну і захистили себе

Вона стала говорити про масштабні зміни, про те, що Росія взяла на себе турботу про Крим, про те, як кримчани ради й вітають всі зміни, що відбуваються", - зазначив Чубаров.

Він наводив їй контраргументи, що далеко не все так радісно, хіба що ті, хто начепив на себе колорадські стрічки.

"Слово "колорадські" її ніби підірвало: "Як ви смієте, це велика перемога!". Ми так і не домовилися, і вона, натиснувши кнопку, попросила зайнятися мною якогось товариша Кузнєцова, в ті часи її заступника і, мабуть, наглядача за її діяльністю з боку Москви. Вже він став переконувати мене, що я відповідальний за весь народ і вкрай важливо уникати провокацій, а вони можливі. І ми знову ні до чого не дійшли", - пригадав глава Меджлісу.

"У них взагалі стратегія була така: все, Крим російський. Давайте перестанемо вести непотрібні суперечки, давайте, "брати-татари", відкинемо політику і будемо разом заробляти гроші. Підкуповували можливістю особистих зустрічей з Путіним, посадою представника президента РФ в Криму, погрожували зрежисованим початком конфлікту на етнічному ґрунті", - підсумував Чубаров.

Повний текст інтерв'ю з Рефатом Чубаровим читайте у свіжому випуску журналу "Новое время страны" від 14 березня 2019.