Петро Порошенко / REUTERS

Питання мови є одним з основних гасел, яке використовується у передвиборчій кампанії Петра Порошенка.

Про це пише Кость Бондаренко, політолог та історик, директор Інституту української політики у своїй колонці на "Главреді".

Він вважає, що мовний закон, швидше за все, буде проголосований.

Відео дня

Читайте такожІрина Луценко прогнозує ухвалення мовного закону до першого туру президентських виборів

"Якщо цей законопроект все-таки буде винесено на голосування, але за нього не проголосують парламентарії, Порошенко буде всюди кричати про "реванш регіоналів" і "підступи проросійських сил". Якщо мовний закон буде прийнятий, то, безумовно, Порошенко запише його собі в актив. Якщо говорити про суть мовного законопроекту, який зараз знаходиться на розгляді парламентаріїв, то він, дійсно, є дискримінаційним. Такий закон неприпустимий, з європейської цивілізаційної точки зору", - вважає політолог.

Експерт упевнений, що нинішній мовний законопроект – чисто піарний.

"Він прописаний так, що навіть у випадку, якщо Рада прийме його, його положення або не будуть виконуватися, або будуть виконуватися лише вибірково. Якщо Верховна Рада ухвалить мовний закон до президентських виборів, то в плані підвищення рейтингів Порошенку це допоможе "як мертвому припарки". Людям з таким низьким рейтингом такі "припарки" мало чим можуть допомогти",- додав Бондаренко.