Нардеп Віктор Бондар / Фото vidrodzhennya.org.ua

У 2019 році утримання Кабінету міністрів, Адміністрації Президента та Верховної Ради обійдеться українцям у 7,6 млрд гривень.

Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради у вівторок заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

За його словами, від 2014 року видатки на утримання влади зросли в 3-12 разів, на відміну від фінансування соціальної сфери та інших вкрай важливих статтей бюджету. 

Відео дня

«Вони знаходять сотні мільйонів на зарплати керівникам державних підприємств. Вони знаходять десятки мільйонів на рекламу діяльності уряду – борди, газети тощо. Вони знаходять гроші на багато інших речей, але тільки не на людей. За останні роки витрати на утримання АП зросли більше ніж удвічі й становлять 2,5 млрд гривень. Витрати на Верховну Раду зросли втричі – до майже 2 млрд гривень», – заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження». 

Віктор Бондар зауважив, що «рекордсменом» за рівнем збільшення витрат на власне утримання з-поміж зазначених органів державної влади є Кабінет міністрів.

«На утримання нашого начебто талановитого уряду цього року передбачено 2 млрд гривень, що майже в сім разів перевищує видатки 2014 року. А за рахунок інших програм, які фінансуються для потреб уряду, витрати на його діяльність сягнуть 3 млрд гривень у 2019 році, тобто будуть збільшені в 12 разів. Це наочно демонструє, про кого насамперед вони піклуються», – підкреслив Віктор Бондар.

Народний депутат закликав парламент найближчим часом заслухати звіт уряду про його діяльність впродовж останніх років.

«Я пропоную все ж повернутись до того, щоб заслухати повноцінний звіт Кабміну, звіт кожного міністра і в разі потреби ухвалити кадрові рішення. Навіть більше, я вважаю, що на виборах потрібно дати чесну відповідь, чи готові ми й надалі утримувати всю цю армаду влади, чи погоджуємося на таку політику в майбутньому», – додав співголова депутатської групи «Партія «Відродження».