Під час словесної перепалки в парламенті Геращенко поставила на голосування пропозицію «включити мізки» в сесійній залі / фото УНІАН

Під час словесної перепалки в парламенті перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко поставила на голосування пропозицію «включити мізки» в сесійній залі.

Як передає кореспондент УНІАН, під час розгляду законопроекту щодо функціонування української мови як державної виникла словесна перепалка між народним депутатом України Ольгою Черваковою (фракція БПП) та головуючою на засіданні парламенту Геращенко.

Читайте такожУ Раді сталася штовханина через Ляшка (фото, відео)

Відео дня

Червакова намагалася з’ясувати, чи в законі не передбачена подвійна відповідальність телеканалів за порушення мовного законодавства. Геращенко поставила на підтвердження поправку, що стосувалася даного питання, яка не була підтримана. У відповідь Червакова заявила, що вона не наполягала на ставленні на підтвердження поправки, підтриманої профільним комітетом, а тільки уточнювала, як в законопроекті виписана ця норма.

У відповідь Геращенко натякнула, що в цій ситуації хтось із депутатів з «Опозиційного блоку», «щоб знівелювати закон» може поставити цю поправку на підтвердження і вона не буде підтримана. Вона сказала: «Я б хотіла, щоб в цій залі включались мізки у когось, окрім головуючої».

При цьому народний депутат України із фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич запропонував поставити на голосування пропозиції щодо включення мізків у сесійній залі. Геращенко у відповідь говорячи одночасно і про чергову поправку, і про пропозицію Шуфрича поставила це питання на голосування - в результаті за це проголосували 21 народний депутат.

На даний час депутатами вже розглянуто майже 1570 поправок із 2082.

Сьогодні під час розгляду законопроекту в сесійній залі присутні не більше ста народних депутатів України.