Позивач просив суд визнати протиправними дії Арсена Авакова / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову про заборону Арсену Авакову виконувати обов'язки глави Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляється на сайті Окружного адмінсуду.

"Суд ухвалив рішення – відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову, оскільки суд прийшов до висновку про її необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення, адже вимоги щодо забезпечення позову є передчасними. На думку суду, без розгляду справи по суті зі встановленням усіх фактичних обставин справи та дослідженням доказів, що мають значення для вирішення даної справи, неможливо в даному випадку забезпечити позов", - наголосили в суді.

Відео дня

Читайте такожХакери розсилали листи від імені Авакова - поліція

В ухвалі про відмову у забезпеченні позову також зазначається, що за жодних умов заходи забезпечення не можуть бути використані як санкція для відповідача або як спосіб примусити його діяти певним чином під загрозою заподіяння збитків шляхом вжиття заходів забезпечення позову.

У суді нагадали, що позивач просив суд визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень ст.7 закону "Про Кабінет міністрів України", що стосуються вимог до членів уряду.

"Водночас позивач просив суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра Володимира Гройсмана щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення міністра Авакова, а також просить суд зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання", - додали в адмінсуді.

Нагадаємо, голова МВС Арсен Аваков розповів про свої непрості стосунки з президентом Петром Порошенком і охарактеризував їх на даний момент як нейтральні.