Обіцяють, що на інавгурації Зеленського буде цікаво / фото УНІАН

Сценарист "Слуги народу" Юрій Костюк розповів про те, як команда новообраного президента України Володимира Зеленського готується до інавгурації.

В інтерв'ю "Українській правді" він зізнався, що поки дату інавгурації не знають навіть у майбутнього глави держави.

Читайте такожУ Зеленського заявили, що він визначився з главою Адміністрації президента

Відео дня

"Поки не знаємо. Мені здається, що ЦВК має призначати дату інавгурації. А як готуємося - думаємо про"фішечки". Зрозуміло, що є офіційна процедура, яку ми поважаємо", - сказав він.

Костюк додав, що президент за традицією також прийде у Верховну Раду.

"Ми, до речі, думали, чи можна вивести депутатів в інше місце на інавгурацію, але для цього треба змінювати регламент. Тобто історичні процедури, які ми повинні поважати і виконувати. А потім – ми ще щось придумаємо. Ми в процесі обговорення, не хочу розкривати всі секрети. Я думаю, що такої інавгурації ще не було. Можу сказати, що щось буде цікаво", - запевнив сценарист "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня ЦВК офіційно оголосила Зеленського переможцем президентських виборів. Згідно з результатами другого туру виборів, Зеленського підтримали 73,22% виборців, чинного президента Петра Порошенка - 24,45%.

Згідно із законом про вибори президента, новообраний глава держави набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.