Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман допустив, що Росія може примусово видавати свої паспорти жителям тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

"Ми ж знаємо, що в тому числі примусово видавали [російські] паспорти в українському Криму. По-різному знаходили можливості тиску на людей, але "немає російського паспорту - ти обмежений в своїх правах", це величезна проблема. Те ж саме зараз намагаються робити на українському Донбасі, це теж є неприпустимо", - сказав він в інтерв'ю Радіо НВ.

Читайте такожКабмін схвалив рішення про визнання незаконними паспортів РФ, що видаватимуть жителям ОРДЛО

Відео дня

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій України - псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР" - отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

У відповідь Україна звернулася до Радбезу ООН. Офіційний Київ вважає, що цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям.

Пізніше Путін заявив, що в уряді Росії думають над тим, щоб надавати громадянство в спрощеному порядку не тільки жителям "ЛНР" і "ДНР", але й всім українцям.

1 травня Путін підписав указ, що спрощує отримання громадянства РФ для деяких категорій українців.