Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі не відповіли, чи вводитиме Москва чергові обмежувальні заходи після заборони на експорт низки російських товарів в Україну, встановленої сьогоднішньою постановою Кабміну.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Кремлі вважають, що Помпео не закликав Путіна "простягнути руку Україні"

Відео дня

«Ми сподіваємося, що інавгурація колись нового президента відбудеться в якийсь момент. Рано чи пізно. А в цілому потрібно згадати, що попередні рішення російської сторони саме були спровоковані українською владою», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи Росія відповідатиме взаємністю чи дочекається інавгурації обраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Росія обмежила експорт в Україну російської нафти і нафтопродуктів. З 1 червня такі товари можна буде поставляти в Україну тільки на підставі окремих дозволів.

Сьогодні, 15 травня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про запровадження відповідних дзеркальних санкцій щодо російських товарів - йдеться про заборону ввезення таких груп товарів, як промислові, мінеральні добрива, сільськогосподарська продукція, транспортні засоби та ін., а також про введення спеціальних мит на ввезення російських товарів в Україну.

Як пояснили в Кабміні, рішенням передбачається створити перепону для перетікання капіталу в Росію і збільшити виробничі можливості для вітчизняних товаровиробників.

У Кабміні наголосили, що такі заходи передбачені чинним законодавством України у відповідь на недружні дії країни-агресора.

Очікується, що ухвалення постанови сприятиме додатковим надходженням до держбюджету в другому півріччі 2019 року на рівні, щонайменше, 3,7 млрд грн.