Портнов звинувачує Порошенка у державній зраді / фото УНІАН

Екс-заступник голови АП часів Януковича Андрій Портнов, який 19 травня повернувся в Україну після п'ятирічної відсутності, заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву із звинуваченням Петра Порошенка у скоєнні злочину.

Про це Портнов повідомив у своєму каналі у Telegram.

"Сьогодні Порошенко офіційно втратив недоторканність від кримінального переслідування і годину тому ми направили в Державне бюро розслідувань першу заяву про злочин. Вважаємо його причетним до державної зради, спробі захоплення державної влади та перевищенні влади і службових повноважень", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"А у вас є докази про скоєний Портновим злочин?" - Луценко про повернення заступника глави АП часів Януковича

Портнов також зазначив, що цією дією його команда юристів "здобула низку процесуальних прав, які використовують в залежності від офіційної реакції цього органу протягом декількох днів".

Як повідомляв УНІАН, раніше Андрій Портнов обіцяв з понеділка, 20 травня, розпочати подачу заяв в НАБУ та ДБР про нібито скоєні злочини Петром Порошенком та людьми з його оточення.

Зокрема, за словами Портнова, в першу чергу кримінальне переслідування загрожує голові фракції БПП в парламенті Артуру Герасимову, голові фракції "Народного Фронту" Максиму Бурбаку, колишньому заступнику голови Адміністрації президента Олексію Філатову, нардепу Сергію Пашинському та комерсантам-чиновникам з оточення Порошенка.

Колишній заступник глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну у неділю, 19 травня.