Андрій Богдан / REUTERS

Голова адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що під закон про люстрацію він потрапив абсолютно несправедливо.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Я потрапив під закон про люстрацію абсолютно несправедливо. Я закрив одну корупційну схему, яка виводила 2 млрд грн на рік при всіх владах, і автор цієї схеми при Міністерстві юстиції в реєстрах був один з авторів закону про люстрацію. І так сталося, наші попередники ухвалювали цей закон, що саме голова Адміністрації президенту і його заступники виведені з-під державної служби. І якщо я можу займати якусь посаду на території України, це або голова АП, або заступники, тому в цьому немає ніякого порушення ні норм моралі, ні норм закону", - вважає Богдан.

Відео дня

Читайте такожНовий голова АП Богдан допустивши винесення на референдум мирних урік з Росією

Голова АП нагадав, що цей закон перебуває на розгляді Конституційного суду понад чотири роки, однак підкреслив, що новий президент і його команда не чинитимуть ніякого впливу на КС.

"Ми не будемо передавати ніяких сигналів, як передавала минула влада, зупиняла розгляд тих чи інших справ Конституційним судом - цей же закон (про люстрацію, - ред.), який на розгляді Конституційного суду більше чотирьох років. Однак відповідь повинен дати Конституційний суд, ми жодним чином не впливаємо на його рішення, але ми і не даватимемо сигнал, що потрібно його затягувати", - додав Богдан.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента.