Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг / фото УНІАН

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг назвав невірним кроком рішення влади Російської Федерації спростити процедуру видачі паспортів громадянам України, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це Столтенберг сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським сьогодні у Брюсселі.

"Ми також обговорили ситуацію на сході України, в тому числі намагання Росії видавати російські паспорти українським громадянам. Це найновіший приклад спроб Росії дестабілізувати ситуацію на сході України, і це крок у невірному напрямку", - наголосив Столтенберг.

Відео дня

Читайте такожКвест з багатьма невідомими: як на Донбасі російські паспорти отримують

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри з видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

8 травня Кабінет міністрів України схвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, що видаватимуть жителям окупованих українських територій, передусім Луганської та Донецької областей.