Туск: "Ми готові продовжувати нашу роботу з виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС" / фото УНІАН

Президент Європейської Ради Дональд Туск наголошує, що Європейський Союз зберігатиме фінансову підтримку для стабілізації економіки України, незважаючи на триваючу війну на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Туск сказав на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Брюсселі.

"Сьогодні на нашій зустрічі я знову підтвердив підтримку ЄС для України, її народу, який добився великого поступу в реформуванні країни з часу Революції гідності", - заявив Туск.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: Україна в ЄС - це смерть російського імперського проекту

"ЄС завжди буде налаштований допомагати Україні у зміцненні її демократії та верховенства права, у боротьбі з корупцією, стабілізації економіки, проведенні реформ в енергетичному секторі, оскільки міцна і демократична Україна відповідає найкращим інтересам Європейського Союзу", - наголосив Туск.

"Ми готові продовжувати нашу роботу з виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Вона вже принесла багато позитивних результатів у торгівлі та залученні інвестицій, від якої отримали користь наші громадяни з обох сторін, і вона може принести набагато більше результатів у майбутньому", - сказав Туск.

"ЄС також зберігатиме свою фінансову підтримку для економічної стабілізації, незважаючи на російську агресію та війну на Донбасі", - наголосив він.

Нагадаємо, Дональд Туск підкреслив, що саміт Україна-ЄС, який має відбутися 8 липня, визначить пріоритети розвитку двосторонніх відносин на майбутні роки.